A quinoa pehelyből pillanatok alatt, főzés nélkül készíthető finom reggeli, a rohanó hétköznapokon is.
300 g-os quinoa pehely; Szafi Free termék reggelik készítéséhez.
quinoa pehely fehérje- és élelmirostforrás, így a kiegyensúlyozott étrendnek méltó részét képezheti. A quinoa pehely 100%-ban natúr quinoából, pelyhesítéssel készített termék. A hagyományos quinoával szemben nem kell főzni, hanem vízzel elkeverve pillanatok alatt finom kását készíthetünk belőle. Felhasználhatjuk ezen kívül sütemények, kenyerek tésztájának dúsításához, de akár házi müzli, granola vagy nyers sütemények készítéséhez is.
A quinoa természetesen gluténmentes alapanyag, így a gluténérzékenyek étrendjébe is könnyedén beilleszthető. A quinoa pehely élelmirost- és fehérjeforrás. A zabpehely 14 grammos, és a búza 10-12 grammos fehérjetartalmához képest a quinoa pehely 16 gramm fehérjét tartalmaz 100 g-ban.
Felhasználási javaslat:
Nyers vegán quinoa kása (főzés nélkül): 1 adag quinoa pehelyhez adjunk 3-szoros mennyiségű meleg folyadékot, édesítsük és ízesítsük kedvünk szerint, pl.: magokkal, aszalványokkal, friss gyümölccsel, kakaóporral, karobporral, darált mákkal, dióval stb., keverjük össze jó alaposan, és máris fogyaszthatjuk.
Továbbá sütemények és kenyérfélék tésztáját is gazdagíthatjuk vele.
Átlagos tápérték 100g quinoa pehelyben: Energia: 1645 kJ/393 kcal, zsír: 6,9 g -amelyből telített zsírsavak: 1,2 g, szénhidrát: 63,9 g -amelyből cukrok (a quinoa pehely természetesen előforduló cukrot tartalmaz): 1,5 g, rost: 3,5 g, fehérje: 16,2 g, só: 0,05 g.