Semmilyen jelölendő allergén anyagot nem tartalmaz (pl. glutén, tejszármazék, tojásszármazék, szója, magfélék), illetve kakaópor sincs benne, így az ezekre érzékenyek is fogyaszthatják.
300 g-os quinoa kása alap; Szafi Free termék kásák készítéséhez.
A quinoa kása alap segítségével könnyen készíthetünk finom, VEGÁN kását tej hozzáadása nélkül. Az alappor nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszert, így ízlés és diéta szerint egyénileg édesíthető! Összetevők: quinoa pehely (38,5 %), gluténmentes zabpehelyliszt, karobpor, kókuszreszelék. Egy adag kása (150 g) szénhidrát-tartalmából 4 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók (2 adaghoz): 60 g Szafi Free reggeliző quinoa kása alap, 2,5 dl víz, kb. 30 g cukornak megfelelő édesítő (pl. 1 teáskanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer), friss gyümölcs, vagy aszalványok, magok ízlés és diéta szerint.
Elkészítés: a kását, a vízzel és az édesítővel keverjük ki, majd tegyük fel a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Friss gyümölccsel vagy aszalványokkal, magokkal tálaljuk!
Átlagos tápérték 100g kása alapban: Energia: 1694 kJ/403 kcal, zsír: 11,8 g -amelyből telített zsírsavak: 6,7 g, szénhidrát: 55,9 g -amelyből cukrok: 5,6 g -amelyből poliolok: 0 g, rost: 12,4 g, fehérje: 12,3 g, só: 0,03 g.