A vörösbab kalciumban, vasban és foszforban gazdag, melyek a szervezet számára legfontosabb ásványi anyagok közé tartoznak.
A kalcium és a foszfor felelősek az egészséges csontokért és fogakért, valamint közreműködnek a vas felszívódásában. A vas fokozza a betegségekkel szembeni ellenállóképességet.

A foszfor fontos a szívműködés szabályozásához és egészségesen tartja a fogakat. Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E Jótékony hatással van: egészségvédő, szívműködést szabályozó, csontok-, fogak egészsége Felhasználása: salátákhoz, levesekhez, főzelékekhez, mexikói ételek készítéséhez.

Főzés előtt a babot 10-12 órán át (egy éjszakán át) vízben kell áztatni. Ezután öntse ki a vizet, öblítse le a babot, és új vízben főzze 80-90 percig, vagy 20 percig gyorsfőzőben. A puffadás csökkentésére olyan gyógynövények hozzáadása ajánlott, mint a zsálya, kömény, édeskömény, kurkuma, koriander vagy majoránna.

A kidney vörösbab kalciumban, vasban és foszforban gazdag, melyek a szervezet számára legfontosabb ásványi anyagok közé tartoznak.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E

Tápanyagtartalom 100g-ban átlagosan:
Energia: 1259kJ / 301kcal
Fehérje: 21,3g
Szénhidrát: 47,8g
Zsír: 1,6g
Élelmi rost: 23,2g
Greenmark termékek »
Greenmark termékek »

Címkék:

greenmark