Főkategóriák
Mások ezeket vették
Hozzájárulhat a megfelelő szénhidrát/cukor anyagcsere támogatásához, és ezek egyensúlyának fenntartásához.
Kétféle fahéj létezik. Az egyik a jóízű, finom illatú, Ceylonból származó, ami a sütemények és a capuccino kitűnő kiegészítője. Élettani hatása nem jelentős. Ezzel szemben a másik típusa a kínai, cassia fahéj, melynek számos jótékony hatását igazolták.
A fahéj a változatos, kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód részeként hozzájárulhat a szervezet szénhidrát/cukor egyensúlyának fenntartásához és az egészséges szénhidrát-cukor anyagcseréhez.
A fahéj hozzájárulhat a II. típusú cukorbetegségben szenvedők glükóz és lipid értékének normális szinten tartásához.
A fahéjnak több hatóanyaga van, de a vércukorszintet vizsgáló kutatások ezek közül csak egyet emeltek ki, egy vízoldékony polifenol molekulát, amit MHCP-nek (methylhydroxy chalcone polymer) neveznek.
Ez a MHCP képes az inzulin hatását utánozni, aktiválni annak sejtfelszínen található receptorát, és szinergista módon együttműködni a hasnyálmirigy vércukorcsökkentő tulajdonságú hormonjával.
A II. típusú cukorbetegségről azt kell tudni, hogy a betegek testében a sejtek (zsírsejtek) elvesztik inzulin érzékenységüket, ami magas vércukorszinttel, inzulin túltermeléssel, majd a hasnyálmirigy kimerülésével idővel inzulinhiánnyal jár.
A betegség kialakulását általában elhízás előzi meg, az inzulinérzékenység elvesztésével kialakuló magas vércukorszint pedig hosszú távon az erek, az idegek, így a szem, a vesék és más szervek károsodásával jár. Gyakori következmény az impotencia is.
A Fahéj a hagyományos orvoslásban előszeretettel alkalmazott hatóanyag.
A néphagyomány szerint jótékony hatású lehet különféle gyulladások, ízületi panaszok, vírusos és gombás fertőzések valamint emésztési panaszok esetén is.
Hatóanyagok 1 kapszulában:
Fahéj kéreg 4:1 kivonat (Cinnamomum cassia) 375MG
(megfelel 1.500 MG fahéj őrleménynek)
Összetevők: fahéj kéreg (Cinnamomum cassia) kéreg 4:1 kivonat, kapszulahéj: zselatin, emulgeálószer: hidroxi-propil-metil-cellulóz, zsírsavak magnézium sói, csomósodást gátló anyag: szilícium-dioxid.
Napi ajánlott mennyiség: 1x1db étkezés után
OGYÉI notifikációs szám: 28274/2022
A fahéj a változatos, kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód részeként hozzájárulhat a szervezet szénhidrát/cukor egyensúlyának fenntartásához és az egészséges szénhidrát-cukor anyagcseréhez.
A fahéj hozzájárulhat a II. típusú cukorbetegségben szenvedők glükóz és lipid értékének normális szinten tartásához.
A fahéjnak több hatóanyaga van, de a vércukorszintet vizsgáló kutatások ezek közül csak egyet emeltek ki, egy vízoldékony polifenol molekulát, amit MHCP-nek (methylhydroxy chalcone polymer) neveznek.
Ez a MHCP képes az inzulin hatását utánozni, aktiválni annak sejtfelszínen található receptorát, és szinergista módon együttműködni a hasnyálmirigy vércukorcsökkentő tulajdonságú hormonjával.
A II. típusú cukorbetegségről azt kell tudni, hogy a betegek testében a sejtek (zsírsejtek) elvesztik inzulin érzékenységüket, ami magas vércukorszinttel, inzulin túltermeléssel, majd a hasnyálmirigy kimerülésével idővel inzulinhiánnyal jár.
A betegség kialakulását általában elhízás előzi meg, az inzulinérzékenység elvesztésével kialakuló magas vércukorszint pedig hosszú távon az erek, az idegek, így a szem, a vesék és más szervek károsodásával jár. Gyakori következmény az impotencia is.
A Fahéj a hagyományos orvoslásban előszeretettel alkalmazott hatóanyag.
A néphagyomány szerint jótékony hatású lehet különféle gyulladások, ízületi panaszok, vírusos és gombás fertőzések valamint emésztési panaszok esetén is.
Hatóanyagok 1 kapszulában:
Fahéj kéreg 4:1 kivonat (Cinnamomum cassia) 375MG
(megfelel 1.500 MG fahéj őrleménynek)
Összetevők: fahéj kéreg (Cinnamomum cassia) kéreg 4:1 kivonat, kapszulahéj: zselatin, emulgeálószer: hidroxi-propil-metil-cellulóz, zsírsavak magnézium sói, csomósodást gátló anyag: szilícium-dioxid.
Napi ajánlott mennyiség: 1x1db étkezés után
OGYÉI notifikációs szám: 28274/2022