A természetes glutationtermelődés elősegítésére és a glutation újrahasznosítási ciklus megfelelő működéséért.
60 db-os kapszula, WTN termék az immunrendszer támogatására.
Ajánlott mennyiség:
napi 1-2 kapszula, lehetőség szerint étkezések között, vagy érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben.
A glutation a szervezet egyik legfontosabb antioxidánsaként kulcsszerepet játszik a mitokondriumok (a sejtek energiatermelő egységeinek) védelmében, és a sejtek élettartalmának a szabályozásában is. A mitokondriumokban lévő antioxidánsok közül a mitokondriális glutation a fő védelmi vonal abban, hogy elkerülhetőek legyenek a működési zavarok és a sejthalálhoz vezető oxidatív módosulások.
A szervezetben lévő glutation lehet:
1. Sejten belüli (intracelluláris) glutation, melynek fő feladata a mitokondriumok védelme és a sejthalál szabályozása.
2. Sejten kívüli (extracelluláris) glutation, mely legfőképpen a szervezet méregtelenítési folyamatainak támogatásában vesz részt az antioxidáns védelem biztosítása mellett.
A környezeti hatások, a stressz, a megerőltető fizikai munka általi hatások mind eleve nagyobb glutation felhasználásra késztetik a szervezetet, így hamar kialakulhat a glutationhiány, aminek következtében különböző tünetek jelenhetnek meg.
A gyakorlati megfigyelés:
Komolyabb sérülések vagy betegségek esetén a szervezet glutation felhasználása annyira megnő, hogy azt a szervezet nem győzi pótolni. Megállapítható, hogy minden komolyabb krónikus betegség (pl. szívbetegségek, rosszindulatú folyamatok, 2-es típusú cukorbetegség, Alzheimer kór, áteresztő bél szindróma, stb.) glutationhiánnyal jár együtt.
Autoimmun betegségek (pl. Hashimoto) degeneratív folyamata során károsodnak a sejtek mitokondriumai. A klinikai gyakorlati tapasztalat az, hogy akinek a glutation előállítási és újrahasznosítási rendszere egészséges, annál gyakorlatilag nem alakulnak ki autoimmun betegségek.
Az öregedés folyamata is a glutation aktivitás csökkenésével jár. Megfigyelték, hogy akiknél a kognitív funkciók hanyatlása tapasztalható, azok szervezetében alacsonyabb a glutation szintje.
Az antioxidánsok szerepéről bővebben:
Az antioxidánsok nagyon fontos szerepet töltenek be, ugyanis lassítják a szervezet oxidációs folyamatait, ami szabad gyököket termel. Bár a szabad gyökök termelődése a normális anyagcsere része, mégis nagyobb koncentrációban károsíthatják az egészséget. Ha túl sok a szabad gyök a szervezetben és nincs elég antioxidáns az ellenük való küzdelemhez, akkor ez oxidatív stresszt okoz. Az oxidatív stressz krónikus állapota számos negatív egészségügyi állapothoz vezethet.
Hogyan gondoskodhatunk a megfelelő glutation szintünkről?
1. ha megtámogatjuk a glutation szintézist a szervezetünkben,
2. ha gondoskodunk a glutation újrahasznosítási ciklus kielégítő működéséről,
3. ha kívülről pótoljuk a glutationt.
Összetevők:
hernyógomba kivonat (8% cordycepic sav), ázsiai gázló kivonat (20% triterpének), zselatin (kapszulahéj), N-acetil-cisztein (NAC), L-glutamin aminosav, L-glicin aminosav, szelénes élesztő, kvercetin, máriatövis kivonat (95% szilibinek), alfa liponsav, riboflavin-5’ nátriumfoszfát, glükózamin folát só (L-5-MTHF), metil-kobalamin.