Főkategóriák
Mások ezeket vették
1 524 Ft
1356 Ft
Egységár: 3,39 Ft
A karácsony elképzelhetetlen bejgli nélkül. Most elhoztuk a paleos változatot.
A korábbi évek nagysikerű receptjét megtartva, igazán könnyen nyújtható és tekerhető tésztát állítottunk össze.
Könnyen kezelhető tészta, jól formázható és nyújtható, nem szükséges két sütőpapír a nyújtásához. Sodrófával könnyedén alakítható. Ízlés szerint tölthető kakaóval, dióval, mákkal.
Nincs markáns mellékíze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén állagú. Igazán ízletes sütemény alap, a régi megszokott bejgli reform változata, inkább a linzeresebb változathoz hasonló, de mennyeien puha és egyáltalán nem száraz. Napokig puha és ízletes. Tölthető a hagyományok szerint mákkal, dióval, vagy a gyermekek kedvéért kakaóval vagy csokis mogyorókrémmel.
Alaprecept: Két darab, kb. 30 cm hosszúságú bejglihez elegendő alapliszt keverék.
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Ünnepi bejgli lisztkeverék
4db szobahőmérsékletű M-es tojás (200g)
40ml langyos víz
30ml friss citromlé
60g eritrit
60g lágy kókuszzsír
Elkészítés: a 4db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.200g) adj 40ml langyos vizet, 30ml friss citromlevet, 60g poreritritet és 60g lágy kókuszzsírt. Majd keverd el a liszttel és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd át a tésztát. Oszd ketté, ezután szilikonos lapon, alá és fölé lisztezve nyújtsd kb. 24x28 cm-es téglalappá. Kend le a kívánságod szerinti töltelékkel. Tekerd fel a tésztát a rövidebbik felénél, a két végét nyomkodd össze, papírral együtt helyezd tepsire, kend le előbb tojás sárgával, hagyd rászáradni, majd fehérjével és szurkáld meg egy villával. Átlagos sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc.
Tojás nélkül: 150ml víz + 20ml citromlé + 90g lágy kókuszzsír a tészta receptje.
A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, növényi rostok (útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt), Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Könnyen kezelhető tészta, jól formázható és nyújtható, nem szükséges két sütőpapír a nyújtásához. Sodrófával könnyedén alakítható. Ízlés szerint tölthető kakaóval, dióval, mákkal.
Nincs markáns mellékíze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén állagú. Igazán ízletes sütemény alap, a régi megszokott bejgli reform változata, inkább a linzeresebb változathoz hasonló, de mennyeien puha és egyáltalán nem száraz. Napokig puha és ízletes. Tölthető a hagyományok szerint mákkal, dióval, vagy a gyermekek kedvéért kakaóval vagy csokis mogyorókrémmel.
Alaprecept: Két darab, kb. 30 cm hosszúságú bejglihez elegendő alapliszt keverék.
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Ünnepi bejgli lisztkeverék
4db szobahőmérsékletű M-es tojás (200g)
40ml langyos víz
30ml friss citromlé
60g eritrit
60g lágy kókuszzsír
Elkészítés: a 4db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.200g) adj 40ml langyos vizet, 30ml friss citromlevet, 60g poreritritet és 60g lágy kókuszzsírt. Majd keverd el a liszttel és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd át a tésztát. Oszd ketté, ezután szilikonos lapon, alá és fölé lisztezve nyújtsd kb. 24x28 cm-es téglalappá. Kend le a kívánságod szerinti töltelékkel. Tekerd fel a tésztát a rövidebbik felénél, a két végét nyomkodd össze, papírral együtt helyezd tepsire, kend le előbb tojás sárgával, hagyd rászáradni, majd fehérjével és szurkáld meg egy villával. Átlagos sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc.
Tojás nélkül: 150ml víz + 20ml citromlé + 90g lágy kókuszzsír a tészta receptje.
A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, növényi rostok (útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt), Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.